Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó tízmilliós tömegről vizionált a CNN-en

2015. szeptember 16., szerda 22:31

Szijjártó Péterrel készített interjút a CNN.

A magyar külügyminiszter Hala Gorani, a csatorna szíriai származású műsorvezetőjének azt hangsúlyozta, hogy Magyarország nem falat, csak kerítést épített a déli határán, az pedig azért szükséges, mert „tízmilliós tömegnek” kell útját állni. Amikor a műsorvezető kiigazította, hogy valójában csak százezrekről van szó, Szijjártó azzal védekezett, hogy csak egyelőre jöttek ennyien, és ki tudja, mit hoz a jövő.

I had a testy exchange with Hungarian Foreign Minister Péter Szijjártó, who gave his first interview to CNN since the refugee crisis began in his country. You can see the full interview with him on the show at 9pm CET/3pm ET.

Posted by Hala Gorani on Wednesday, September 16, 2015

„A szerb határról érkező képeket látva, nem gondolja, hogy az országának erkölcsi kötelessége lenne segítenie a menekült tömegen?” — kérdezte később a riporter. Szijjártó erre a magyar menekülttáborokra hivatkozott, és arra, hogy ha a menekültek nem akarnak bemenni a táborokba, a hatóságok nem tudnak mit csinálni — azt nem érintette, hogy a határon rekedteknek a kedden életbe léptetett törvények miatt már nincs esélyük eljutni ezekbe a táborokba.

A menekülttáborok megfelelő ellátására válaszul a CNN bejátszotta a röszkei hangár ételdobálós képeit, ahol a menekülteknek úgy vetették oda a rendőrök a szendvicseket, mint az állatoknak. Szijjáró ezeket a jeleneteket azzal magyarázta, hogy „a migránsok nem voltak elég türelmesek”, ezért a rendőrök csak így tudták kezelni a helyzetet.

A teljes interjút a CNN oldalán lehet megnézni.

Menekültválság percről percre itt ->>>>

Rovatok