Index Vakbarát Hírportál

Francia koncerttermekben robbantott volna egy dzsihadista

2015. szeptember 18., péntek 12:18

Koncerttermek ellen tervezett merényletet Franciaországban egy Szíriából visszatért, augusztusban letartóztatott volt dzsihadista - erősítette meg pénteken a rendőrség a BFM francia hírtelevízió értesülését.

A 30 éves párizsi férfi alig egy hetet tartózkodott Szíriában, ahol a dzsihadista kiképzése során megsérült. Azzal a küldtetéssel tért vissza Franciaországba, hogy ott hajtson végre támadást. Az MTI francia rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írja, hogy pontos utasításokat nem kapott, Franciaországban vagy más európai országokban kellett volna támadnia, például egy koncertteremben.

A házkutatás során csak egy pisztolyt találtak nála a hatóságok, a merényletterv előkészítésére utaló nyomokat nem. A BFM televízió szerint a férfi az őrizetbe vétele során elismerte a szándékait, és azt is, hogy idén májusban a szíriai Rakka városában járt.

A rendőrségi forrás szerint egy európai titkosszolgálatnak köszönhetően figyelt fel rá a francia rendőrség. A BFM televízió úgy tudja, hogy egy másik európai országban letartóztatott spanyol dzsihadista leplezte le kihallgatásán a francia férfit.

Rovatok