Index Vakbarát Hírportál

Drónokat küldtek az oroszok Szíriába

2015. szeptember 21., hétfő 23:44

Felderítő drónokat kezdtek el használni a Szíriába vezényelt orosz egységek a CNN információi szerint. A korábban bejelentett négy Szu-27-es harci gépen túl huszonnégy Szu-24-es és Szu-25-ös érkezett Szíriába, Oroszország ezzel megkezdte légi tevékenységét a polgárháború sújtotta országban, írja az MTI is.

Oroszország a pilóta nélküli repülőkön túl harci repülőgépeket, 15 helikoptert, légvédelmi rakétákat, tüzérségi ütegeket, 9 tankot és egyéb páncélozott járműveket, valamint mintegy 500 gyalogost vezényelt Szíriába.

A gépek, a Washington Post szerint, a latakiai légi bázisra érkeztek, és már műholdas felvétel is készült róluk.

Now SU-27s Flankers at al-Assad Int’l Airport #Latakia—19 SEPT 2015.Source: @AllSourceA. Reports of AA missiles, too. pic.twitter.com/7vPeYVhC2A

— ISW (@TheStudyofWar) September 19, 2015

Ashton Carter amerikai és Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter pénteken tanácskozott egymással a régióban elkövetett jövőbeni műveletekről, és bár mindketten az Iszlám Állam ellen vannak, az oroszok támogatják Bassár el-Aszad szír elnök rendszerét, míg az amerikaiak inkább a távozását sürgetik.

Az oroszok egyelőre egyelőre még nem vetették be a repülőiket és helikoptereiket Szíriában, az amerikaiak viszont azt nyilatkozták, rajta tartják a szemüket az orosz katonai akciókon.

Nagyon is tisztában vagyunk azzal, mi történik ott

– mondta hétfőn a Pentagon szóvivője, Jeff Davis.

Rovatok