Index Vakbarát Hírportál

Scott Walker kiszáll az elnökválasztási küzdelemből

2015. szeptember 21., hétfő 23:18 | nyolc éve frissítve

A néhány hónapja még ígéretes jelöltnek tűnő, a felmérésekben is jól álló Scott Walker wisconsini kormányzó bejelenti visszalépését a republikánus elnökjelöltségért folyó küzdelemből, írja több republikánus forrásra hivatkozva a New York Times. Walker magyar idő szerint hétfő éjfélre hívott össze sajtótájékoztatót, amin bejelentette döntését.

A New York Times szerint Walker már nem látta, milyen úton juthatna el a jelöltségig. Egyik támogatója szerint a legfontosabb tényező a pénz volt, az eddigi támogatásai elfogytak, újabb donorokat pedig nem tudott meggyőzni.

Walker az eddig két republikánus vitán is nagyon gyenge teljesítményt nyújtott. A felmérésekben áprilisban még 16,6 százalékon álló jelölt szeptember közepére 1,8 százalékra csúszott vissza a RealClearPolitics összesítésében.

Korábban Rick Perry volt texasi kormányzó is kiszállt már a küzdelemből, de Walker az első nagyobb név, aki a jelöltsége feladására kényszerül. A felméréseket egyébként továbbra is Donald Trump vezeti 28,5 százalékkal.

Rovatok