Index Vakbarát Hírportál

Egy autó műszerfala mögé rejtették a guineai fiút

2015. szeptember 25., péntek 11:53

Egy 19 éves, Guineából származó fiút találtak egy autó műszerfala mögé rejtve a spanyol hatóságok Melillában. A spanyol rendszámú autó Marokkó felől érkezett a határátkelőhöz, és a kocsi átvizsgálásakor a műszerek emberi szívverést jeleztek.

A hatóságok a kocsi műszerfalának eltávolításakor találtak rá az eszméletlen fiatal fiúra, aki egy dupla fenekű rekeszben volt összekuporodva. A fiút azonnal kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát. A sofőrt a határon elfogták, de társa elmenekült.

Marokkó és az észak-afrikai enklávé határán évente több ezren akarnak bejutni Spanyolországba, szeptember elsején egy autó motorháztető alatt kialakított rekeszében találtak meg egy huszonéves férfit, míg társa a hátsó ülés alatti részben húzódott meg. Ők is guineaiak voltak. Augusztus elején pedig meghalt egy menekült férfi, akit egy bőröndbe zárva akart testvére egy autóban komppal Spanyolországba juttatni.

Májusban egy nyolcéves afrikai fiút próbált egy nő gurulós bőröndben átcsempészni a marokkói határon Ceuta területére. Az Elefántcsontpartról származó fiú túlélte a kalandot, de egy hónap múlva visszakerült a családjához.

Rovatok