Index Vakbarát Hírportál

Bezáratta a játszótereket az ISIS

2015. szeptember 28., hétfő 11:28

Bezáratta a játszótereket egy szíriai városban az Iszlám Állam (ISIS), mert szerintük problémás, hogy egymással rokonságban nem álló férfiak és nők is találkoztak ott, írja az AFP.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőszervezete szerint az ISIS erkölcsrendőrsége, a Hezbah az Eid al-Adha nevű muszlim ünnep első napján kezdett el járőrözni a Majaden város játszóterein, és több embert letartóztattak, amiért nem tartották be az iszlám öltözködési szabályokat. Ezután pedig bezárták a játszótereket, mondván, hogy egymással nem rokon férfiak és nők találkozóhelynek használták őket. Egy másik városban, Rakkában két nőt azért tartóztattak le, mert férfi kísérő nélkül vitték le a gyerekeiket a játszótérre.

A radikális terrorszervezet az általa uralt területeken az iszlám egy szélsőséges változatát vezette be. Olyan szabályokat hoztak például, hogy a nők csak olyan férfiakkal találkozhatnak, akik a rokonaik, és csak úgy léphetnek ki az utcára, ha egy férfi kíséri őket. 

Mindközben az ISIS állítása szerint az Eid al-Adha ünnepe idejére egy vurstlit állított fel Falludzsában. Még képek is vannak róla:

@Terror_Monitor when other do they called its an unislamic but when they do itself its an Islamic.#Hypocrisy

— Mars_crew (@ifollow_Che) September 28, 2015

Rovatok