Index Vakbarát Hírportál

Keményen kiosztotta a muszlim férfiakat egy német képviselőnő

2015. szeptember 28., hétfő 13:56 | aznap frissítve

Nem a liberális Németországnak kell megváltoznia, hanem néhány menekültnek

- figyelmeztetett Julia Klöckner német kereszténydemokrata képviselő. A 42 éves, Rajna-vidéki politikus a Bildnek adott interjúban azt is mondta, hogy Németország nem egy olyan tálca, amiről az ember csak a mazsolát veszi el. A nők egyenjogúságát és a német törvényeket mindenkinek be kell tartania. 

"Ha valaki a német alkotmánynak a menekültek kötelező befogadására vonatkozó 16. paragrafusára hivatkozik, annak be kell tartani az alkotmány másik 145 pontját is", szögezte le. 

"A férfiak és nők egyenjogúsága a mi felvilágosult társadalmunk egyik alappillére" - mondta a politikusnő. Julia Klöckner képviselői irodájába több száz levél érkezett nőktől, akik arról számoltak be, hogyan kezelik alacsonyabbrendűként őket muszlim férfiak Németországban. 

Maga Klöckner is akkor figyelt fel erre a problémára, amikor egy imám nem volt hajlandó kezet fogni vele mint nővel. Az imám ugyan bocsánatot kért, ami Klöckner szerint szép gesztus volt, ettől függetlenül azonban nem tudja elfogadni az emögött húzódó gondolkodásmódot. Julia Klöckner szerint a vallás fontos dolog, annak azonban nem szabad szemben állnia a német alkotmánnyal.

Németországban sok női vezető van, és ezt nem tervezzük megváltoztatni csak azért, hogy középkori szemlélettel rendelkező férfiak is legyenek a német munkaerőpiacon.

Klöckner szerint a menekülteknek biztosított nyelvtanfolyam nem egy adomány a német államtól, hanem kötelezettség is. Éppen ezért azt javasolta, hogy kanadai mintára a befogadott menekültekkel kössenek szerződést a jogokról és a kötelezettségekről.

Az integráció ugyanis nem egyirányú utca. Ha valaki nem tartja be a szabályokat, attól lehessen megvonni bizonyos szociális juttatásokat is, mondta a politikusnő az interjúban.

Rovatok