Index Vakbarát Hírportál

Árvizek pusztítanak Dél-Karolinában

2015. október 4., vasárnap 23:05

A WLTX azt írja, Dél-Karolinában olyan súlyos áradások vannak, hogy több városban kijárási tilalmat rendeltek el vasárnap estétől hétfő reggel hat óráig.

A hatóságok arra figyelmeztettek mindenkit, hogy az áradások az ivóvízhálózatot is elérhetik, ezért mindenki legalább egy percen át forralja azt a vizet, amiből inni vagy főzni szeretne. Steve Benjamin, Columbia polgármestere igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy nincs közvetlen veszély, de a heves esőzések miatt nem árt az óvatosság.

Columbia, az állam fővárosa igencsak megszenvedi az időjárást: az utcákon hömpölyög a víz, utak omlottak be, fák dőltek ki, és gátak szakadtak át.

A Nemzeti Gárdát több helyen is mozgósították az államban; vasárnap délutántól már helikopteres mentőakciókat indítottak. Egyeseket a házak tetejéről kellett kimenteni, ahová az áradás elől menekültek. A segélyhívók több száz hívást rögzítettek, és ezreket kellett kitelepíteni.

A hatóságok mindenkit arra szólítottak fel, hogy eszükbe se jusson autóba szállni, mert hamarosan a még járható utak is járhatatlanná válhatnak.

Rovatok