Index Vakbarát Hírportál

Koporsókat sodor az árvíz Dél-Karolinában

2015. október 5., hétfő 07:00

Dél-Karolinában hatalmas esőzések voltak: az utcákon hömpölyög a víz, utak omlottak be, fák dőltek ki, és gátak szakadtak átA Nemzeti Gárdát több helyen is mozgósították az államban; vasárnap délutántól már helikopteres mentőakciókat indítottak. Egyeseket a házak tetejéről kellett kimenteni, ahová az áradás elől menekültek. A segélyhívók több száz hívást rögzítettek, és ezreket kellett kitelepíteni. A hatóságok mindenkit arra szólítottak fel, hogy eszükbe se jusson autóba szállni, mert hamarosan a még járható utak is járhatatlanná válhatnak.

Ennek az időjárási helyzetnek egy kellemetlen következménye, hogy az áradás elérte a temetőket is, és a víz koprsókat hozott a felszínre, illetve mosott ki ravatalozókból, így többen is olyan fotókat készítettek, amelyeken koporsók úsznak a vízen a temetőben, vagy azok környékén. A mashable.com gyűjtött össze párat ezekből, úszó koprsók itt:

From: Kim Boston - Caskets floating in the Springfield Cemetery, Samaria Road in Orangeburg. #SCFlood #SEFlood pic.twitter.com/VQm2h4GAjT

— Daniel Bonds (@Daniel_Bonds) 2015. október 4.

és itt:

Water levels are starting to make graves and caskets rise. ** pic.twitter.com/gNGilKSZe5

— Shan *️ (@Little_Carroll) 2015. október 4.

és itt:

@JRBerryWLTX evergreen cemetery pic.twitter.com/1y5kz1wsgi

— Justin Sherrill (@ItsOPIEyaBisch) 2015. október 4.

.

Rovatok