Index Vakbarát Hírportál

Megtaláltuk Orbán Viktor tökéletes hasonmását

2015. október 6., kedd 05:47 | aznap frissítve

Majdnem ugyanolyan magas, mint a magyar kormányfő, és nem is kell egy plasztikai sebész ahhoz, hogy Orbán Viktorrá műtse át. Még a hangja is kísértetiesen hasonlít, de a politikai nézeteik és érdeklődési körük sem áll távol egymástól. És hogy mi a foglalkozása? Politikus! Sőt, miniszterelnök! Csak éppen bosnyák. Ismerje meg Elmedin Konakovićot, aki bármikor beugorhatna dublőrködni Orbán helyett!

Hollywood az 1993-as Dave című filmben már eljátszott a gondolattal, hogy mi történne, ha az Egyesült Államok elnöke agyvérzést kapna, és a feladatait valakinek úgy kéne átvennie, hogy nemcsak posztot, de személyiséget is cserélnek. Így találnak rá a történetben Dave Kovicra, aki addig dublőrködik Bill Mitchell államfő helyett, amíg egy stáb elsikálja az elnök után maradt botrányokat. Kovic ráadásul a filmben még jobb elnök is lesz, mint akit eljátszik.

Nemcsak a filmekben merült fel, hogy bárki, még a legnagyobb sztárok is kicserélhetőek análkül, hogy a közönség ezt észrevenné. A világ egyik legnépszerűbb összeesküvés-elmélete szerint Paul McCartney 1966-ban meghalt egy autóbalesetben. Az ismert zenészt azóta egy hasonmásverseny győztese helyettesíti, részben emiatt bomlott fel a Beatles, sőt, még Lennont is ezért lőtték le! Ha ez igaz, – de még annak fényében is, hogy most hányan hisznek a történetben – elmondhatjuk, hogy bárkit lehet pótolni egy dublőrrel, úgysem tűnne fel senkinek, még akkor sem, ha a világ legismertebb emberéről van szó. Mi most megtaláltuk, hogy kivel lehetne magyar díszletek között, a való életben eljátszani a Dave című filmet:

megtaláltuk Orbán Viktor magyar miniszterelnök beugróját!

#politics #parliament #government #office #work #action #vladaks

A photo posted by dinokonakovic (@dinokonakovic) on

A hasonmás ráadásul ugyanúgy politikával foglalkozik, mint ő, sőt, nemcsak arcra, még magasságra is megközelítőleg egyeznek. Fontos, hogy mindketten jobbkezesek, és a hangjuk is hasonlít. 

Orbán Viktor 2., a bosnyák fenegyerek

Nem sok képzelőerő kell ahhoz, hogy valaki meglássa a hasonlóságot Orbán Viktor és Elmedin Konaković – ami nagyon hasonlít az említett filmbeli Kovic-ra! –, a szarajevói kanton miniszterelnöke között. A bosnyák politikus ugyanúgy barna hajú és szemű, mint magyar kollégája, és nem viszolyognak a körszakálltól. Nemcsak külsőleg van hasonlóság: Konaković is szenvedélyesen rajong a sportért.

Ő maga a KK Bosna kosárlabdacspat játékosa volt, annak ellenére, hogy nagyjából 175 centiméter magas. A magyar kormányfő majdnem pontosan ugyanekkora: 174 centiméter. Életrajza szerint profi karrierje során egy magyar csapatban is játszott, de ennek nem találni nyomát ezen az egy említésen kívül. Ha viszont igaz, Konakovic számára még a hazai közeg sem lenne szokatlan. Igaz, Románia jobban feküdhetne neki, mert az angol mellett még románul is beszél, de ez jól jöhet a bukaresti tárgyalásokon, ahol ezáltal erélyesebben léphetne fel a határontúli magyarok érdekében.

A szerb kormányfőnek egy magyar lehetne a beugrója

Aleksandar Vučić egy az egyben úgy néz ki, mint Kőhalmi Zoltán humorista. Ráadásul Vučić rendkívül frappánsan szólt oda Horvátországnak a menekültválság miatt, tehát Kőhalminak még vissza sem kellene fognia magát. A szerb miniszterelnök például így szólt vissza horvát kollégájának: „Összehoz minket mindenkivel, a Vatikánnal, a CIA-vel és a szabadkőművesekkel”, de azt is mondta neki, hogy „hagyj békén, öcsém!”

A sport iránti szeretete nem merült ki a kosárladbában: a Szarajevói Sporttudományi Egyetemen sport és testnevelés szakán végzett. Emellett rendszeresen jár meccsekre – a legutóbbi vébére kijutó bosnyák fociválogatottnak is élőben drukkol, ha megteheti. Konakovic ugyan jelenleg jobb kondícióban van, de aki már egyszer fogyókúrázott, az tudja, hogy hízni mindig sokkal könnyebb. Valaha Orbán Viktor is igazolt játékos volt a Felcsútban, tehát a testalkattal nem lehet probléma, mivel a magyar kormányfő is rendszeresen felbukkan meccseken, ezen a hobbin sem lenne mit megmagyarázni.

#champions #league #milan #barcelona

A photo posted by dinokonakovic (@dinokonakovic) on

Politikai nézeteit tekintve sem áll messze egymástól a két férfi. A boszniai Demokratikus Akció Párt (SDA), melynek Konaković tagja, ugyanúgy jobboldali, mint a Magyarországon kormányzó Fidesz. Az 1990-ben alapított SDA egyébként motorja volt a Jugoszláviából kiváló Bosznia-Hercegovina politikai átalukásának. Irányelvei vallási alapokon nyugszanak, konzervatív szemlélettel ezek mellett kormányoztak 1992-től 2000-ig, majd 2014-től újra. A különbség mindössze annyi, hogy a muszlim többségű országban az SDA iszlám szabályokat követ, de a kereszténydemokrácia és a párt nézetei között azért van átjárás: erős, független ország, szigorú családpolitika, a bosnyák hagyományok védelme stb.

Pártja tagja az Európai Néppártnak, így még az ottani arcok is ismerősek lennének, ha egyszer be kellene ugrania Orbánt helyettesíteni.

Ha kitörne a háború, sem bukna le

Mindenkinek kell egy alteregó

Barack Obama amerikai elnök alteregója pedig Ilham Anasz, egy jávai fotós. A férfiról tucatjával készítenek közös képet turisták és helybeliek. Anasz élvezi a helyzetet, még a Guardiannek is nyilatkozott az életéről. 

Katonaként a magyar kormányfő a zalaegerszegi 33. gépesített lövészdandárnál szolgált. Konakovićnak ez megint csak jó hír. Csak az elnevezésre kell figyelnie, ugyanis ő a 10. gépesített lövészdandárban szolgált a délszláv háború alatt. Ha esetleg úgy adódna, hogy valahol a kezébe kell vennie egy gránátvetőt vagy egy harckocsiba kell bepattannia, Orbán kiképzője se buktathatná le.

Családi állapotát tekintve már nagyobb bajban van: eddig egyszer volt házas, feleségét Martina Sairának hívták. Alig két év után váltak el, gyereke még nem született, így lehet, hogy a neveléssel még gondjai akadnnának. Talán az sem tetszene neki, hogy fel kéne hagynia playboy életmódjával, a bosnyák politikus ugyanis általában modellekkel és más celebekkel van hosszabb-rövidebb kapcsolatban. 

#love #niece #family #ramadan #selfie #loveSarajevo

A photo posted by dinokonakovic (@dinokonakovic) on

„Hahó facebookosok” – mondta Orbán Viktor, amikor a közösségi oldalon a rajongói száma elérte a kétszázezret. Érdekes módon a tíz évvel fiatalabb Konaković pont itt van nagy lemaradásban a magyar miniszterelnökhöz képest. A web 2.0 korai korszakában alapított ugyan egy blogot, ahol sportról és az ezzel kapcsolatos politikai feladatairól írt, de ezt törölték. A Facebookon pedig kevesebb, mint 5000 lájkolója van, ez tizede annak, ahány szavazatot kapott a legutóbbi tartományi választásokon. Ráadásul messze nem olyan szellemes, mint Orbán. Az Instagram-oldalával, amelyet 1770-en követnek, szintén messze elmarad a magyar miniszterelnöktől.

#great #people #politics #life #truth #history #friends #amormasovic #jedanodnajvecihkojesamsreo

A photo posted by dinokonakovic (@dinokonakovic) on

Sokkal fontosabb szempont, hogy politikusként milyen orgánummal rendelkezik. Orbán basszusát egész Európa ismeri, tehát egy nyegle bariton nem ugorhatna be helyette. Szerencsére Konaković hangja majdnem teljesen idézi Orbánét, ha az alanti videóban magyarul beszélne pályájáról, megkockáztatjuk, hogy csukott szemmel még össze is keverhetnénk őket.

Rovatok