Index Vakbarát Hírportál

Eurovízióra hangolnak az EU-szkeptikus képviselők

2015. október 11., vasárnap 21:21

Merész polbeat műfaji újítással euroszkeptikus együttest alapít hét angol konzervatív képviselő, a toryk a jövő évi Eurovízióba szeretnének bejutni.

A brit konzervatívok eddig mintha más terepekre fókuszáltak volna kommunikációilag, de miért lenne a munkásosztályi gyökerű baller, meg a széljobbosok monopóliuma a politikai nóta? A maradjanak-e a britek az EU-ban kérdéskörbe a jövőre esedékes népszavazás és a kampány kapcsán most hét kormánypárti, de a Cameron-féle vonalnál határozottabban Brüsszel-ellenes képviselő szállt be azzal a hírrel, hogy EU-ellenesre hangszerelt együttest szándékoznak alakítani.

A dolog elég kezdeti stádiumban van, de próbatermet már találtak, a brit parlament épületében. Az együttes neve House of Cerulean lesz — ez a kék egy eléggé arisztokratikus árnyalata, ideális név kékvérűekkel barátkozó politikusoknak. A hét zenész egyetlen női tagja profi, mármint zenei értelemben: Andrea Jenkyns rendes szoprán énekes.

A nemi arányok miatt az együttest beharangozó Daily Mailnek a Blondie jutott eszébe, de az kevésbé valószínű, hogy a honyatyák és honanya hetvenes évek végi rendes punk rockot és new wave-et játszanak majd. A cél mindenesetre a 2016-os Eurovízió, ahol az európai együttműködés relatíve legnagyobb sikerű, egyúttal híresen igénytelen megmérettetésén szeretnék propagálni, hogy mostani formájában az EU-nak kevés értelmét látják.

Rovatok