Index Vakbarát Hírportál

Beszólt egy nő fenekét videózó férfinak, leszúrták

2015. október 13., kedd 21:53

A szexizmus ellen küzdő hősként ünnplik Costa Ricán azt a 22 éves férfit, aki feltöltött egy videót a YouTube-ra arról, ahogy egy másik férfi egy nő fenekét kamerázza a nyílt utcán a telefonjával. A leleplező YouTube videó hamar nagyon népszerű lett, a készítőjét viszont néhány nappal később többször megszúrták késsel a felsőtestén, írja a Vice News.

"Gerardo Cruz az anti-macsóizmus nemzeti hőse lett, és nagyon sokan reménykednek abban, hogy hős marad és nem válik mártírrá", mondta a Costa Rica-i elnök a múlt héten, miután Cruzt megkéselték. A fiatal férfi egyelőre eszméletlenül fekszik a kórházban. Bár az életfunkció stabilak, az orvosok attól tartnak, maradandó agykárosodást szenvedett, amikor a műtasztalon szívrohamot kapott.

Ezzel a videóval vált híressé Cruz:

Cruz először csak csenben filmezte, hogy mi történik, majd figyelmeztette a nőt. A nő fenekét kamerázó féri gyorsan arrébb sétált és taxiba ült. Őt később, amikor a felvétel bejárta a Costa Rica-i médiát a pénzügyminiszztérium dolgozójaként azonosították.

"Azt tettem, amit abban a pillanatban tennem kellett. Újra megtenném, mert van egy nővérem, egy feleségem, egy lányom és egy anyám, akik mind tiszteletet érdemelnek" - mondta órákkal a késelése előtt Cruz. A férfi mellett vasárnap szimpátiatüntetést szerveznek. Ez jelentős esemény lesz a Costa Rica-i nőszervezetek életében, amelyek abban reménykednek, hogy ez az eset felhívja a figyelmet a súlyos problémákra a nők helyzetével kapcsolatban.

Rovatok