Index Vakbarát Hírportál

A horvát államfő szerint nekik is kerítést kéne építeniük

2015. október 14., szerda 12:03

Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő szerdán úgy nyilatkozott a menekültválság kapcsán a Jutarnji List nevű horvát napilapnak, hogy az ország nem tud ennyi emberről gondoskodni, és nem szeretné, hogy miközben Horvátországba özönlenek a migránsok, a szomszédos országok lezárják határaikat.

A magyar-horvát határ magyar oldalán elhelyezett a szögesdrótra reagálva elmondta: korrektnek kell lenni Magyarországgal.

Nem vádolhatjuk Magyarországot azért, mert meg akarja védeni határait, nekünk a sajátunkat kell megvédeni. Horvátországnak kerítést vagy valamilyen fizikai akadályt kell felállítania a határán, hogy kezelni tudja a menekültválságot.

Mint ismert, Horvátországban november elején választásokat tartanak. Grabar-Kitarovic jobboldali elnökként már többször megvédte Orbán Viktort és kormányát, míg a kormányzó szociáldemokrata Milanovic többször keményen beolvasott a szerb határt lezártó magyar kormánynak. Kitarovic nemrégiben Magyarországon járt, ahol először Áder Jánossal tárgyalt, majd részt vett a V4-es országok államfői találkozóján.

Rovatok