Index Vakbarát Hírportál

Rendőrök rontottak két feketére, mert egy fehér pár kényelmetlenül érezte magát

2015. október 14., szerda 21:17 | aznap frissítve

Két fekete diákra rontottak rá a rendőrök Washingtonban egy banknál, mert egy fehér pár rájuk hívta a rendőrséget. A fehér pár állítólag kényelmetlenül érezte magát, írja aHuffington Post. 

A 18 éves diák, Jason Goolsby egy bankautomatából vett fel pénzt, amikor a rendőrök a földre nyomták. Az akciót felvette a barátja, majd feltöltötte a Twitterre.  Itt írta, hogy a rendőrség azért érkezett ki, mert egy fehér pár kényelmetlenül érezte magát, amikor feketéket látott a bankautomara körül.

A Huffington Post megkereste a rendőrséget, ahol elmondták: Hívást kaptak, hogy gyanús alakok valószínűleg ki akarják rabolni a bankautomatát. A rendőrök érkezésére az egyik gyanúsított futásnak eredt, és amikor földre vitték, ellenállást tanúsított, így meg is bilincselték. A videót készítő személy is ellenállt a rendőri intézkedésnek, ezért kellett őt is előállítani.

Today we we're harassed and assaulted because " someone felt uncomfortable around us " in a bank . RETWEET ‼️ pic.twitter.com/E2XZaOgJgM

— #justiceforjason (@darealbighomiee) 2015. október 13.

A rendőrség állításának ellent mond, hogy a videón a földön fekvő fiú azt kiabálja, hogy nem akar ellenállni.  És láthatóan semmilyen ellenállást nem tanúsít. A videót készítő fiú sem avatkozik be, a rendőrök lépnek oda hozzá.

Washingtonban békés tiltakozások kezdődtek, miközben a fiú ismerői szimpátiájukról vallottak a Twitteren. Egyik tanára azt írta: Ő az egyik legkedvesebb tanítványom, akit valaha tanítottam.

Rovatok