Index Vakbarát Hírportál

Keresztény családterápián verték agyon a saját szülei a 19 éves fiút

2015. október 15., csütörtök 12:20

Bizarr bűncselekmény miatt tartóztattak le a héten egy idős házaspárt New Yorkban - írta a Reuters csütörtökön. A 65 éves Bruce Leonard és az 59 éves Deborah Leonard ugyanis

Egy templomi családterápián verték agyon 19 éves fiukat.

A fiút testvérével együtt gyerekkora óta rendszeresen verték, az órákon keresztül tartó fenyítés célja az volt, hogy bevallják bűneiket, és bűnbocsánatért esedezzenek. Az "Élet Szava" nevű keresztény gyülekezetben tartott szeánsz vasárnap annyira keményre sikerült, hogy Lucas Leonardot kórházba kellett szállítani, de ott sem tudtak már rajta segíteni. Az orvosoknak a családtagok a feltűnő ütések és zúzódások ellenére azt próbálták beadni, hogy a fiukra rálőttek. 

A gyanús sérülések miatt a rendőrség a gyülekezet több tagját is kihallgatta, akiktől megtudta, hogy Lucas 17 éves öccsét, Christophert sebesülten tartják fogva az Élet Szavának masszív, háromemeletes központjában. Ezért nagy erőkkel házkutatást is tartottak, mely során a gyülekezet négy tagját is őrizetbe vették. A súlyos zúzódásokat és belső sérüléseket is szenvedett Christopherre több más gyerekkel együtt találtak rá, őket a gyámhivatal gondozása alá vette. A szülők és a New York Times szerint a nyilvánosság elől elzártan működő karizmatikus gyülekezet több tagja magas óvadék mellett őrizetben van.

Rovatok