Index Vakbarát Hírportál

A West Balkán-tragédiához hasonló eset volt Lengyelországban

2015. október 15., csütörtök 10:16

Egy diák meghalt, hatan megsérültek csütörtökre virradó éjjel az északnyugat-lengyelországi Bydgoszcz vajdasági székváros egyik főiskolájának gólyabálján, ahol pánik tört ki, írja az MTI a TVN24 hírtelevízióra hivatkozva.

A műszaki-természettudományi főiskola által engedélyezett rendezvényen a vártnál többen, ezerkétszázan vettek részt. Éjjel egy óra körül a főiskola két szárnyát összekötő keskeny folyosón összezsúfolódtak az egymással ellentétes irányban tolongó diákok.

A TVN24 értesülései szerint többen fulladozni kezdtek, néhányan elájultak, mások pedig egymást taposva pánikszerűen menekültek. Egyesek a folyosóról az ablakokat kitörve kiugráltak.

Tizenkét mentőautó sietett a helyszínre, tűzoltók és rendőrök dolgoztak hajnali ötig. 

2011. január 15-én a budapesti West Balkánban hárman haltak meg, amikor pánik tört ki. Az első hírek még arról szóltak, hogy késelés történt, ettől ijedtek meg sokan. A szórakozóhelyre jóval több embert engedtek be, mint amennyi a hely kapacitása volt. Az ügyben nyolc gyanúsított volt, végül négy ember ellen emeltek vádat. A Fővárosi Törvényszék 2013 áprilisában döntött: ketten 3 év 4 hónap, ketten 2 év 8 hónapos börtönbüntetést kaptak halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésért.

Rovatok