Index Vakbarát Hírportál

Megsebesült a Köpcös

2015. október 17., szombat 07:14

Menekülés közben a lábszárán és az arcán megsebesült Mexikó egyik legjelentősebb drogbárója, az El Chapo (a Köpcös) néven ismert Joaquín Guzmán – közölte pénteken a mexikói kormány. A Sinaloa-kartell vezetőjének kézre kerítésére nagyszabású akció indult, miután két és fél hónapja megszökött a legszigorúbban őrzött mexikói börtönből – írja az MTI. Guzmán nem a rendőrökkel vívott közvetlen összecsapás következtében sebesült meg, hanem a menekülés miatt, ennél több viszont nem derül ki a közleményből. 

A drogbáró júliusban szökött meg a börtönből, mint kiderült, egy másfél kilométer hosszú alagúton át, amelynek a bejárata cellájának a tusolója alatt kezdődött. Eltűnésének pillanatait a cellában térfigyelő kamera rögzítette, a felvétel felkerült az internetre is.

A mexikói hatóságok a föld alatti járatról felvételeket tettek közzé. Egy 1,7 méter magas, 80 centiméter széles, elektromos világítással és szellőzőrendszerrel ellátott alagútról van szó. A képsorok egy sínekre szerelhető motoros kocsit is mutattak, amellyel a földet szállították el a járatból. A gengszternek a börtönön kívül és belül is voltak segítői.

Rovatok