Index Vakbarát Hírportál

Kadirov: A szíriai terroristáknak semmi közük az iszlámhoz

2015. október 21., szerda 20:00

A szíriai és iraki terroristáknak semmi közük az iszlámhoz, és az általuk elkövetett bűncselekmények lejáratják ezt a vallást, mondta szerdán Ramzan Kadirov csecsen elnök az MTI szerint.

"Bárki számára világos, aki csak egy kicsit is ismeri az iszlámot, hogy a szíriai és iraki terroristáknak semmi közük a vallásunkhoz. Gyilkosságokat, rablásokat követnek el, mecseteket és szentélyeket robbantanak fel. Iszonyatos bűntetteikkel lejáratják az iszlámot, és a tetteiktől mindenekelőtt muzulmánok szenvednek " - mondta Kadirov az észak-kaukázusi köztársaság vallási vezetőivel találkozva.

"A terroristák ideológusai egyre gyakrabban használják a közösségi portálokat és a mobil üzenetküldő szolgáltatásokat. Az internet a fő eszközük lett a fiatalok megtévesztésében. Meg kell védenünk a fiataljainkat az interneten terjedő szélsőséges és terrorista ideológiáktól" - mondta az Oroszországhoz tartó Csecsenföld elnöke, akik felszólította a papokat, hogy aktívabban vegyen részt a szélsőséges eszméknek a közösségi hálón való terjesztése ellen.

Kadirov, aki kedden a csecsen belügyminisztériumban szólalt fel egy tanácskozáson, kijelentette, hogy a rendvédelmi szerveknek mindenre kiterjedő intézkedéseket kell hozniuk annak érdekében, hogy megakadályozzák az Orosz Föderációban betiltott Iszlám Állam (IÁ) ideológusainak, harcosainak és híveinek Csecsenföldre történő beszivárgását.

Rovatok