Index Vakbarát Hírportál

10 hónap börtön járt a lószexért

2015. október 23., péntek 18:15

Bizarr eset végére tett pontot egy brit bíróság: 10 hónap börtönre ítéltek egy férfit, aki megerőszakolt egy lovat.

A ló gazdája akkor kezdett gyanakodni, mikor furcsa sérüléseket talált az állaton, visszanézte az istálló biztonsági felvételeit, és mikor meglátta, mi történt, azonnal szólt a rendőröknek. Alan Blackman, a 31 éves bűnös először tagadta a dolgot, azt hazudta a rendőröknek, hogy augusztus hatodikán este otthon volt a barátnőjével, nem az istállóban, azonban a 25 éves Sarah (ez a feleség, nem a ló) nem igazolta az alibit.

A férfi nemcsak ládákat pakolt egymásra, hogy összehozza az aktust, de a bíróság szerint még le is filmezte magát közben (mármint nem a ládapakolás közben, hanem utána). A férfi bevallotta, hogy kábítószert és alkoholt fogyasztott a bűncselekmény előtt. Az esetet súlyosbítja, hogy az aktus közben a ló megsérült, meg is kell műteni a teljes felépüléshez.

Az ítéletben szerepet játszott, hogy bármennyire olyan ez a történet, mintha a Monty Python csoport egy korai zsengéjét látnánk, egyetlen védtelen állat megkínzását sem szabadna könnyen megúsznia senkinek. Bár a védelem szerint a munkanélküli és súlyos adósságokkal küzdő férfi amúgy is élete végéig szégyenben marad, az ügyész kitartott a komoly büntetés mellett, abban bízva, hogy bár manapság már ritka az ilyen eset, egy jó ítélet a megfelelő üzenetet küldi mindazoknak, akik eszükbe jutott, milyen jó buli lehet állatokkal fajtalankodni.

(Sajnos a hírt lehozó brit források egyike sem említi a férfi magasságát, így a magyar „lóbaszó” szavunk eredettörténete továbbra is a homályba vész.)

Rovatok