Index Vakbarát Hírportál

Senki adatai nincsenek biztonságban a CIA-igazgató szerint

2015. október 27., kedd 22:34

A CIA élén álló John Brennan kedden, a washingtoni George Washington Egyetemen beszélt először a nyilvánosság előtt arról, hogy egy hekker feltörte az emailezését, majd az így megszerzett dokumentumokat a WikiLeaks közzétette az interneten – írja az MTI.

Brennan keddi beszédében elmondta:

A hekker egyébként, elmondása szerint, egy viszonylag egyszerű módszerrel jutott hozzá az adatokhoz: önmagát palesztinbarát középiskolásnak beállítva csalt ki adatokat a Verizon távközlési vállalat alkalmazottjaitól, majd megváltoztatta Brennan email-fiókjának jelszavát.

A CIA nyilatkozatban ítélte el az adatok rosszindulatú kezelését, azt is írták: ez bűncselekmény, a Brennan család pedig áldozat. A közzétett adatok államtitkot nem tartalmaznak.

Az eset a Hillary Clinton külügyminiszterként magánszerverről folytatott levelezésével kapcsolatban kirobbant vitát követően ismételten rávilágított arra, milyen sebezhető a kormányzati tisztségviselők magánlevelezése, függetlenül attól, hogy az tartalmaz-e a munkájával kapcsolatos titkos információkat

– írtuk egy korábbi cikkünkben.

Rovatok