Index Vakbarát Hírportál

Az Anonymous ezer Ku Klux Klán-tagot tervez lebuktatni

2015. október 28., szerda 21:15

A fergusoni zavargások egyéves évfordulójára tervezi az Anonymous hackercsoport ezer Ku Klux Klán-tag személyének felfedését, miután feltörték a rasszista szervezet egyik Twitter-profilját, írja a Huffington Post.

We've gained access to yet another KKK Twitter account. Using the info obtained, we will be revealing about 1000 klan member identities.

— Operation KKK (@Operation_KKK) 2015. október 22.

A radikális hackercsoport tavaly novemberben kezdte meg az Operation KKK nevű akciót, miután a Ku Klux Klán halálosan megfenyegetett mindenkit, aki Michael Brown halála miatt tüntetett Fergusonban.

Azóta kiberháborút hirdettek a rasszista szervezet ellen és állításuk szerint a KKK fő Twitter-profilját és több honlapjukat is feltörték, ezzel rengeteg személyes információhoz hozzájutottak a tagokról. A támadások után többen otthagyták a szervezetet attól félve, hogy fény derül a kilétükre.

Az Anonymous egy hosszú sajtóközleményben fejti ki, hogy miért támadták meg a Ku Klux Klánt és miért akarják örökre eltörölni a gyűlöletkeltőket. A leírás szerint a hackerek terroristáknak tartják a klánt, ezért úgy is kell bánni velük. Ígéretük szerint az Operation KKK, tehát egyben a fergusoni zavargások egyéves évfordulóján teszik közzé ezer klántag nevét és személyazonosságát. A CNN januári riportja szerint 3-5 ezer aktív Ku Klux Klán-tag lehet Amerikában.

Rovatok