Index Vakbarát Hírportál

Senki sem értette a kínai nyugdíjast, ezért gyalog vágott neki a 2000 kilométeres útnak

2015. október 28., szerda 18:52

A pekingi Tiltott Városban nézelődött egy turistacsoporttal az a 73 éves csöcsiangi férfi, aki lemaradva a többiektől gyalog indult haza, írja az MTI. Igen ám, csak a hazaút itt egy 2000 kilométeres gyalogtúrát jelentett.

Hiába jelentette azonnal a nyugdíjasoknak kirándulásokat szervező utazási iroda, hogy a férfi eltűnt, senki sem tudott vele kapcsolatba lépni, mert nincs mobiltelefonja. Ráadásul a helyi mandarint sem beszéli, nem ismeri fel az írásjeleket és bónuszként semmilyen igazoló okmány nem volt nála. Így hiába kért segítséget, végül úgy döntött, hogy 

akkor inkább elindul gyalog haza, végül is csak 2000 kilométert kell megtenni.

Szerencséjére még annyi pénz volt nála, hogy vizet és élelmet vegyen magának az útra, illetve aludni is tudott, igaz, ott ahol éppen ráesteledett.

A rendőrök végül kissé zavart állapotban, hólyagos lábakkal találtak rá az idős férfire hat nappal később, majdnem 100 kilométerre onnan, ahol levált a csoportjától. Végül egy bejelentés alapján Tiencsinben sikerült igazoltatni.

Később elmondta a rendőröknek, hogy véletlenül maradt le a csoportjától, de hiába próbált segítséget kérni, senki sem értette, amit mondd. Telefon híján segítséget sem tudott hívni, ezért érezte úgy, hogy nincs más választása, mint gyalog hazaindulni. A férfi azóta hazajutott a falujába, de a helyi sajtónak azt nyilatkozta, hogy

soha többet nem fog utazni.

Rovatok