Index Vakbarát Hírportál

Csókolóztak a közértben, börtönbe kerültek

2015. október 30., péntek 09:49

Még márciusban történt, hogy Hawaiira utazott nyaralni Courtney Wilson és Taylor Guerrero, egy Los Angeles-i leszbikus pár. Egy alkalommal kézen fogva sétáltak be egy közértbe, ahol aztán vásárlás közben meg is csókolták egymást, írja az NBC News.

Ezt szúrta ki egy szolgálaton kívüli egyenruhás rendőr, Bobby Harrison. Felszólította a nőket, hogy hagyják abba, ezt nem csinálhatják. Kicsivel később fenyegetőzni kezdett, hogy kidobja őket a boltból.

A helyzet odáig fajult, hogy amikor a pár a pénztárnál állt sorba, Harrison lökdösni és rángatni kezdte őket. Wilson megpróbált  telefonálni  a rendőrségre, a rendőr arcon ütötte, barátnőjét pedig földre vitte.

A nőket letartoztatták, és hivatalos személy elleni erőszak címén emeltek vádat ellenük. 13 000 dollár óvadékot állapítottak meg, de végül fejenként 1300 dollár ellenében szabadon engedték ki őket, elrendelve, hogy kötelesek helyben megvárni a bírósági eljárás végét.

Mivel az óvadékra az összes pénzük ráment, és  haza sem tudtak utazni, helyben kellett alkalmi munkákat vállalniuk, Guerrerót ki is rúgták az otthoni munkahelyéről. A vizsgálat hónapokig tartott, végül mindkettejüket felmentették.

Ezután Wilson perelte be a rendőrt. A honolului rendőrség elismerte az esetet, és vizsgálatot rendelt el.

Rovatok