Index Vakbarát Hírportál

Klicsko és Bereza küzd a kijevi főpolgármesterségért

2015. október 30., péntek 20:53 | aznap frissítve

Vitalij Klicsko jelenlegi főpolgármester és Boriszlav Bereza, a radikális Jobboldali Szektor (PSZ) volt szóvivője jutott be a kijevi főpolgármester-választás második fordulójába, írja az MTI a kijevi választási bizottságra hivatkozva.

Mindeközben Ukrajnában

 Helyhatósági választásokat tartanak vasárnap Ukrajnában, a megyei, járási és települési tanácsok, azaz önkormányzatok tagjait, valamint a polgármestereket választják meg.

A szavazatok száz százalékának feldolgozása után a nem hivatalos végeredmény szerint az államfő mögött álló, Petro Porosenko Blokkja tömörülés által indított Klicsko kapta a legtöbb szavazatot, 353,3 ezret. A második helyen végzett Berezára - aki az általa nemrég, az október 25-i helyhatósági választásokra alapított Határozott Polgárok Pártja színeiben indult - 77,03 ezren szavaztak.

 

A kijevi főpolgármester-választáson összesen 870,86 ezer érvényes voksot adtak le a választók. 

Mivel Klicsko a szavazatoknak nem szerezte meg a többségét, csak a mintegy 40 százalékát, így a helyhatósági választásokról szóló jogszabály értelmében második fordulót kell rendezni Kijevben legkésőbb november 15-én.  

Rovatok