Index Vakbarát Hírportál

Piacra lőttek rakétákat a szír kormányerők

2015. október 30., péntek 10:55

A szíriai kormányhadsereg rakétákkal támadta egy Damaszkusz mellett, attól keletre lévő város piacterét, a légicsapásokban legalább 40 ember meghalt, száz megsebesült - jelentette pénteken egy civil szervezet.

A hadsereg 12 rakétát lőtt ki a fővárostól 15 kilométerre fekvő Duma piacterére, írta az MTI. A város lázadók kezén van.

Nőhet a halottak száma, mert több sebesült súlyos állapotban van - közölte Rámi Abdurrahmán, a londoni központú Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) vezetője. Hozzátette, hogy a tüzérségi támadás még helyi idő szerint délben is tartott. Az OSDH-nak aktivistái vannak szerte az országban.

A Szíriai Polgári Védelem nevű szervezet megerősítette az értesülést. A Facebook-oldalukra feltettek egy képet, amelyen az látható, hogy tucatnyi vérző test fekszik a földön. A szervezet szerint legalább 45-en haltak meg.

Csütörtökön a szíriai légierő támadta Dumát, és szintén egy piacot, valamint egy kórházat ért találat aznap. Az OSDH friss értesülése szerint kilencen haltak meg ezekben.

A két éve a lázadók kezén lévő Dumát rendszeresen a kormányhadsereg. Egy augusztusi támadásban 117-en haltak meg.

Rovatok