Index Vakbarát Hírportál

Halálos robbanás volt egy bukaresti klubban

2015. október 30., péntek 23:17 | nyolc éve frissítve

Hatalmas robbanás történt, majd pedig tűz tombolt egy bukaresti belvárosi klubban péntek este, írja az MTI. A halálos áldozatok száma 27 – jelentette be Gabriel Oprea román belügyminiszter. Az áldozatok alig egyharmadát tudták csak azonosítani a román hatóságok, 17-nek a személyazonosságát nem sikerült még megállapítani – közölte szombat reggel Raed Arafat helyettes államtitkár, a román rohammentő-szolgálat alapítója.

A klubhoz hat tűzoltóegység és sok mentő érkezett.  184 embert láttak el, és 146 sérültet utaltak be a bukaresti kórházakba égési sérülésekkel, illetve füstmérgezéssel, közülük ötnek a kiléte még ismeretlen.  Arról nincs pontos adat, hogy hányan vannak válságos állapotban, de számuk több tucatra tehető.   Arafat szerint az áldozatok száma várhatóan emelkedni fog, hiszen sok sérült súlyos égési sérüléseket szenvedett, légútjai megégtek, nem tud önállóan lélegezni.

A belügyminiszter szerint sok sérültnél nem találtak iratokat, ezért nehezen megy az azonosításuk. A hatóságok megadtak egy telefonszámot, ahol a hozzátartozók érdeklődhetnek az eltűntek után.

A klubban lemezbemutatót tartottak, több mint ötszáz fiatal volt ott.

Costin Stucan egy újságíró, aki tanúja volt a jeleneteknek azt mondta az Adevarulnak, tűzijáték miatt kapott lángra a belső burkolat. Egy másik szemtanú arról számolt be, hogy a lángok azonnal felkúsztak a mennyezetre, sokan egymást taposva menekültek ki a szórakozóhelyről.

A Colectiv nevű szórakozóhely a román főváros központjában, a Tabacarilor utcában van. A szórakozóhelyet egy régi ipari létesítményből alakították ki. A helyszíni jelentések szerint az áldozatok magas számát az is magyarázhatja, hogy nehéz volt kijutni az épületből. Az áldozatok többsége fiatal.

A román elnök, Klaus Johannis a Facebookon adott hangot megrendültségének.

Rovatok