Index Vakbarát Hírportál

160 év börtön az élőben GTA-t játszó amerikainak

2015. október 31., szombat 12:50

Aligha szabadul életében az a kolorádói férfi, akit pénteken 160 év börtönre ítélt a bíróság. Ryan Stone azért kapta a szokatlanul durva ítéletet, mert tavaly tavasszal menekülés közben elkötött három autót, amelyek közül az egyikben egy kisfiú is ült, és ezekkel száguldozott az utakon több ember életét is veszélyeztetve - írja a Reuters. 

A férfinak azért kellett menekülnie, mert nem jelent meg a bíróságon drogügyleteinek tárgyalásán. Először egy SUV-ot kötött el egy Longmont nevű városban, az autó hátsó ülésén egy 4 éves kisfiú is ült. A rendőrség a nyomába eredt a Denver felé vezető főúton, így a dologból nagy sebességű autós üldözés lett. Nem sokkal később Stone belehajtott a kocsival egy kisteherautóba, majd maga mögött hagyta az összetört járgányt a gyerekkel együtt, aki szerencsére nem sérült meg a balesetben. A férfi ezután egyszerűen kirángatott egy nőt a kocsijából, és azzal hajtott tovább, de nem jutott messzire vele, ugyanis a denveri repülőtérnél ezt is összetörte. Ezek után feltört egy újabb autót és tovább menekült, ekkor egy kolorádói rendőr megpróbálta megállítani az autó kerekeinek kilyukasztásával, de Stone elsodorta. Nem sokkal később a harmadik kocsival is karambolozott, ekkor a rendőrök már elfogták. Az egész üldözést felülről követte, filmezte és élőben közvetítette a denveri tévé. 

A bíróság bűnösnek találta a férfit 11 rendbeli vétségben, köztük emberölési kísérletben és rendőrnek okozott testi sértésben, legkorábban 2085-ben szabadulhat. 

Rovatok