Index Vakbarát Hírportál

Felrobbant a stadion mellett álló kenyérgyár Brassóban

2015. november 5., csütörtök 22:43 | nyolc éve frissítve

Robbanás történt egy brassói kenyérgyárban, hat ember megsebesült, közülük kettő állapota súlyos. A Mediafax hírügynökség szerint a Vel Pitar kenyérgyár malma a brassói stadion szomszédságában áll, melyben éppen egy másodosztályú futballmérkőzést játszottak.

A Maszol.ro-n is látható élő televíziós közvetítésben jól látható volt a robbanás és az azt követő tűz, a meccs is félbeszakadt, de a bíró nem fújta le azonnal, az NSO szerint megvárta, hogy leteljen a hosszabbítás. A Brassó nyert 3-2-re a Ramnicu Valcea ellen.

A katasztrófavédelemszerint a robbanás pillanatában 11-en voltak a malomban, öten közülük nem sebesültek meg. Egy munkást később, két órával a robbanás után tudtak kiemelni egy üregből, ahová a légnyomás taszított.

Raed Arafat belügyi helyettes államtitkár vörös színű riasztást rendelt el a Brassó megyei és a szomszédos Kovászna és Prahova megyei kórházaknak, írja az MTI.

A bukaresti Colectiv klubban múlt pénteken volt tűz, a tragédiában 32 fiatal meghalt, 130-at továbbra is kórházban ápolnak, sokuk állapota válságos. A diszkótűz miatt kirobbant tüntetéseken a kormány lemondását követelték, végül szerdán távozott posztjáról Victor Ponta miniszterelnök is.

Rovatok