Index Vakbarát Hírportál

Nincs hely több menekültnek Svédországban

2015. november 5., csütörtök 19:25

Maradásra szólította fel az Észak-Németországból Svédországba készülő menekülteket Morgan Johansson svéd menekültügyi miniszter, mert az ország befogadóállomásai beteltek, és így az új érkezőknek már nem jutna szállás, írja a The Local.

"A helyzet már eddig is drámai volt, de az elmúlt napokban még rosszabb lett. A múlt héten csökkent a menekültek száma, majd az elmúlt napokban újra nőtt. A legnagyobb probléma, hogy az újonnan érkező száma gyorsabban nő, mint ahogy újabb szálláshelyeket tudunk teremteni. Svédország jelenleg nem tud ágyat biztosítani az újabb menekülteknek" - mondta Johansson.

A svéd menekültügyi biztosság információ szerint jelenleg körülbelül 2000 menekült készül a németországi Rostockban arra, hogy átkeljen Svédországba, ami megdöntené a napi rekordot is. A bizottság nemrég arra kérte a svéd üzlet- és lakástulajdonosokat, hogy ha tehetik, ajánlják fel az üzletüket és a lakásukat a menekülteknek. A világ legészakibb sípályájának tulajdonosa már korábban felajánlotta a területet a menekültek elszállásolására, és számos színházban és sportcsarnokban is kialakítottak befogadóállomásokat.

Rovatok