Index Vakbarát Hírportál

Húszezer britet szállítanak haza a Sínai-félszigetről

2015. november 5., csütörtök 21:39

A brit légitársaságok pénteken megkezdik a Sínai-félszigeten üdülő 20 ezer brit hazaszállítását - írja a BBC.

Az Easyjet, a Monarch és a Thomson gépei különleges biztonsági intézkedések mellett szállnak fel a reptérről, melyről a Sínai-félszigeten valószínűleg terrortámadás miatt lezuhant orosz repülőgép elstartolt. Az utasoknak csak a kézipoggyászát engedik a gépekre, a bőröndöket külön járattal viszik Nagy-Britanniába - ahonnan továbbra sem indulnak gépek a Vörös-tenger partján sorakozó szállodakomplexumokba.

A különleges lépéseket maga David Cameron kérte Fatah es-Sisi egyiptomi elnöktől. A brit miniszterelnök 10 hónappal ezelőtt már kérte a biztonsági szűrések szigorítását; akkor a szigetországból érkező szakemberek is tesztelték a rendszert, melyet megfelelőnek találtak. Azonban az elmúlt hónapokban újból az éberség lankadásáról számoltak be.  

Az orosz Metrojet Airbusának tragédiájáról szóló legújabb - és a fekete doboz felvételei által megerősített - feltételezés szerint a gépen biztos, hogy történt robbanás, és valószínű, hogy ezt nem egy földről indított rakéta, hanem a fedélzetre felcsempészett eszköz okozta. 

Rovatok