Index Vakbarát Hírportál

Bukaresti diszkótűz: meghalt a dobos is

2015. november 8., vasárnap 22:20

Vasárnap estére 45-re emelkedett a múlt pénteki bukaresti diszkótűz halálos áldozatainak száma, írja az MTI. A 45. áldozat Bogdan Enache, a Goodbye to Gravity rockegyüttes dobosa. Ennek a zenekarnak a koncertjén történt a tragédia. Az öttagú együttes két gitárosa már az első napokban meghalt. Az énekes és a basszusgitáros életben van, de kritikus állapotban fekszenek kórházban. A dobos útközben halt meg, amikor megpróbálták átszállítani egy svájci klinikára.

Eddig 21 súlyos sérültet vettek át belgiumi, hollandiai, ausztriai, izraeli és németországi kórházak. Bukaresti kórházakban még mindig több mint 30 ember van életveszélyes állapotban. Vasárnap este a román védelmi minisztérium kérésére Bukarestbe érkezett a NATO egy - repülő intenzív osztállyá alakított - C17-es lökhajtásos kórházgépe. Ez az éjszaka Nagy-Britanniába és Norvégiába visz 10 sérültet.

A román hatóságok egyelőre letettek arról, hogy Magyarországra is szállítsanak sérülteket. Az MTI úgy értesült, hogy a magyar felajánlás kevésbé súlyos sérültek kezelésére vonatkozott. Viszont azok, akik ilyen állapotban vannak, nem szeretnének külföldi gyógykezelést, inkább a családjuk közelében maradnának.

Rovatok