Index Vakbarát Hírportál

Csak bekiabálta valaki Trumpra, hogy rasszista

2015. november 8., vasárnap 11:46 | aznap frissítve

A Saturday Night Live november 7-i adásában az a Donald Trump volt a házigazda, akit az NBC vagy két hónapja rúgott ki rasszista megnyilvánulásai miatt. A Deport Racism ("deportáljuk a rasszizmust") szervezet szólította fel a műsor nézőit, hogy zavarják meg a felvételt azzal, hogy közbekiabálják: 

Rasszista!

Valaki végül megnyerte a kitűzött 5000 dolláros jutalmat, de egy átlagnéző helyett Larry David komikus nyerte el végül a pénzt.

A Trumppal felturbózott műsor ellen az épület előtt tiltakoztak spanyolajkú tüntetők. Mint ismert, Trump a faék összetettségével vetekedő félmondatokkal oszt ki boldog-boldogtalant a republikánus jelöltségért folyó kampányban, ami eleinte nagyon bejött neki, mostanra azonban sokat vesztett előnyéből a felmérések szerint. Ezek azt mutatják, Trump és Ben Carson vezet, de Marco Rubio és Ted Cruz már a nyakukban vannak. Trump az alacsonyabban képzettek körében népszerű elsősorban.

Trump a mexikói bevándorlókat erőszaktevőknek és drogcsempészeknek nevezte – az NBC ezért dobta ki Trumpot a Miss USA és a Miss Universe szépségversenyekkel együtt. Azt mondták, az emberi méltóság értékeik alapköve, persze ez nem jelentette azt, hogy ne hívták volna meg Trumpot a SNL házigazdájának (ebben a szerepben egyébként 2004-ben látta már a közönség).

Trump egyébként még júniusban azt mondta, jóban van spanyolajkú alkalmazottaival, sőt, mint kifejtette,

Trumpot szeretik a latinók, és én is szeretem őket.

A Saturday Night Live házigazdájaként összesen hat az elnökségért ringbe szálló jelölt tűnt fel eddig, Al Sharptontól John McCainen át egészen Steve Forbes-ig – a közös bennük az, hogy végül egyikük sem lett elnök.

Rovatok