Index Vakbarát Hírportál

Félnek Amerikába utazni a Volkswagen vezetői

2015. november 8., vasárnap 00:32

Nem mernek beutazni az Egyesült Államokba a Volkswagen vezetői – írja német lapokra hivatkozva a Reuters. A Suddeutsche Zeitung szerint az amerikai hatóságok elvették a cég egyik munkatársának útlevelét, amikor az országban járt.

A vállalati forrásokra hivatkozó lap szerint a nyomozó hatóságok szeretnék megelőzni, hogy az illetékesek megkerüljék a kihallgatás lehetőségét. A dízelbotrány miatt ugyanis egy csomó kényes kérdésre válaszolniuk kéne. A Volkswagen ellen komoly vizsgálatot folytatnak az Egyesült Államokban; a cég akár 18 milliárd dollár büntetést is kaphat, ha bebizonyosodik, hogy valóban meghamisították a dízel üzemű autóik károsanyag-kibocsátási mutatóit.

A Volkswagen szóvivője azt mondta, hogy a vállalat munkatársai továbbra is utaznak és utazni fognak az Egyesült Államokba. A Suddeutsche Zeitung viszont egy belsős forrásra hivatkozva azt írja, hogy a fejlemények miatt a cég új vezérigazgatója, Matthias Mueller valószínűleg nem utazik november második felében Amerikába, pedig korábban ezt tervezte. A vezérigazgató tervei ugyanakkor nem nyilvánosak, és a Volkswagen egyelőre nem reagált rá, hogy Mueller mikor tervez az Államokba látogatni.

Rovatok