Index Vakbarát Hírportál

Donald Trump bojkottálná a Starbuckst

2015. november 10., kedd 17:13 | aznap frissítve

A legszórakoztatóbb republikánus elnökjelölt-aspiráns, Donald Trump hétfő este azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a Starbucks kávézólánc bojkottjára buzdította a közönséget egy illinois-i gyűlésen. 

Trump szerint az a probléma a Starbucks-szal, hogy nem elég ünnepélyesek a karácsonyi szezonra szánt papírpoharaik, írja a FoxNews. A kávézó minimalista dizájnt talált ki az idei karácsonyra, a poharak egyszerűen pirosak, és nincs rajtuk felirat vagy minta, csak a cég zöld-fehér logója. Egyesek azzal az elmélettel rukkoltak elő, hogy a Starbucks tudatosan távolodik a keresztény tematikájú dekorációs elemektől, ennek része az új piros pohár is. A Starbucks közleményben reagált a feltételezésre: azt mondják, az üres pohár mögötti ötlet az, hogy ezúttal nem akartak egyértelmű üzenetet közvetíteni a dizájnnal, inkább azt akarták, mindenki a saját történetét láthassa bele. 

Nem a republikánus politikus az egyetlen, akit zavar a minimalista piros pohár, az USA-ban már egy ideje téma a kávézó eltávolodása Istentől - bár a Washington Post szerint a felháborodásnak nincs valós társadalmi támogatottsága még a keresztény lakosság részéről sem, inkább csak facebook-trollok gerjesztik a hangulatot. 

Trump korábban is többször kikelt a vállalatok ellen, amelyek mellőzik a keresztény elemeket ünnepi kampányaikban, és előszeretettel használják például a kellemes vakációt!-fordulatot a boldog karácsonyt! helyett. 

Ha én leszek az elnök, újra mindnyájan boldog karácsonyt kívánunk majd. Ezt megígérhetem.

- mondta Donald Trump.

Rovatok