Index Vakbarát Hírportál

Már csak egy tag van életben a bukaresti klubban fellépő együttesből

2015. november 12., csütörtök 11:32

Meghalt a bukaresti diszkótűz napján a Colectiv klubban fellépő Goodbye to Gravity rockegyüttes basszusgitárosa, Alexandru Pascu, miután a család kérésére szerda estre Franciaországba szállították gyógykezelésre, de a párizsi reptéren életét vesztette. Az öttagú együttesnek már csak egyetlen tagja, Andrei Galut énekes van életben, őt Hollandiában ápolják, írja az MTI.

A bukaresti klubban bekövetkezett tragédiának már 53 áldozata van, ugyanis az éjszaka két Bukarestben ápolt sérült is meghalt, egyik Galut barátnője volt.

Ilyen volt az együttes utolsó fellépése, mielőtt kigyulladt volna a Colectiv klub. A felvételen a zenekar éppen a The Day We Die (A nap, amikor meghalunk) című számot énekelte.

A tűzvészben megégett és füstmérgezést szenvedett több mint 150 sebesült közül 36-ot indítottak útnak a román légierő és a NATO kórházrepülőivel külföldi kórházak felé, amelyek - az érintettek családjának kérésére - átvállalták kezelésüket. A külföldre irányított sérültek közül nyolcan (egyesek már útközben) életüket vesztették. Bukarestben a tűzvész 71 sérültje fekszik még kórházban, közülük 15-nek az állapota súlyos, életveszélyes.

Rovatok