Index Vakbarát Hírportál

A Bataclan tulajdonosa: Csatamezővé vált a koncertterem

2015. november 15., vasárnap 09:06

Szombat éjjel megszólalt a párizsi Bataclan klub tulajdonosa, ahol péntek este az összehangolt párizsi merénylet egy része történt. A tulajdonos azt mondta, hogy nem engedték be a klubja minden részére, annyira durva, ami bent van - írja a Le Figaro

"Ez tényleg maga a borzalom, egy csatamező... Nem láttam mindent, nem engedték, hogy mindenhova bemenjek, mert még annál is sokkal szörnyűségesebb az egész, mint amit el tud képzelni az ember" - mondta a lapnak Arnaud Lagardère a klubot üzemeltető Lagardère Csoport vezetője.

Azt mondja azért sietett a helyszínre, amint tudott, hogy a szolidarításáról, a szomorúságáról, de legfőképpen az egész csoport támogatásáról tegyen tanúbizonyságot. Kiemelte, hogy az áldozatok családtagjaival barátaival való együttérzésen túl fontos a klub dolgozóira is emlékezni, akik nagyon bonyolult és nagyon nehéz feladatokat hajtottak végre péntek éjjel.

"Elképzelem ma ezeknek a családoknak a szomorúságát. Az életük egyik pillanatra a másikra teljesen felborult. Egészen elképesztő" - mondta.

Közben előkerült minden idők talán legmorbidabb koncertvideója. Egy felvétel, amin az első lövések eldörrenése hallható az Eaglos Of Death Metal koncert közepén. A zenekar csak néhány számot játszott le, amikor a merénylők támadásba lendültek, a közönség egy része az első pillanatokban azt hitte, a lövések is a műsor részét képezik.

A zenekar viszont azonnal abbahagyta a játékot, leginkább rajtuk látszik, hogy valami történt, ami nagyon nincs rendben.

A párizsi eseményekről  itt olvashat percről percre>>>

Rovatok