Index Vakbarát Hírportál

Ismét Tunéziában robbantottak volna

2015. november 17., kedd 14:56

A tunéziai hatóságok felszámoltak egy 17 tagú terrorista csoportot, akik ebben a hónapban akartak terrortámadásokat végrehajtani Szúszában, ahol június végén 38 ember halt meg két népszerű szállodát ért támadásban, írja az MTI.

Rafik Cselli, a belügyminisztérium biztonsági főnökének tájékoztatása szerint a letartóztatott terroristák kulcsfontosságú létesítmények, szállodák, biztonsági központok és politikusok ellen terveztek támadást.

Mint mondta, a kézre kerített szélsőségesek némelyike Líbiában vagy Szíriában kapott kiképzést, és várták a parancsot a támadás végrehajtására. Az őrizetbe vételek során Kalasnyikov gépkarabélyokat, robbanószereket és egy robbanóövet is lefoglalt a rendőrség.

A június végi szúszai és a tavaszi tuniszi Bardo Múzeum elleni merényletért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget. Arról egyelőre nincs hír, hogy a most őrizetbe vettek a dzsihadista szervezethez tartoztak-e. Több mint 3 ezer tunéziai állampolgár harcol iszlamista szélsőségesek oldalán Szíriában, Irakban és Líbiában, és közülük többen azzal fenyegetőztek, hogy hazatérve merényleteket hajtanak majd végre.

Rovatok