Index Vakbarát Hírportál

Az al-Kaida és az Iszlám Állam is vállalta a jemeni merényletet

2015. november 20., péntek 12:33 | aznap frissítve

Egy katonai ellenőrző ponton egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát, majd több fegyveres tüzelni kezdett a jemeni katonákra. Az akciót az Iszlám Állam és az al-Kaida is magára vállalta magára.

Az al-Kaida egyik merénylője a jemeni hadsereg egyik hadramauti ellenőrző pontja mellett, az autójában robbantotta fel magát péntek délelőtt. Ezt követően 25-30 fegyveres tüzet nyitott a helyszínen állomásozó katonákra. A támadásban eddig 15 jemeni katona és ugyanennyi milicista halt meg  – írja a Reuters.

A tudósítások szerint a tűzharcok reggeltől délután 2-ig tartottak. Több civil is megsérült a merényletben, de polgári áldozatokról egyelőre nem tudni.

Az első híradások az al-Kaida helyi szárnyának tulajdonítottak a támadást. A terrorszervezet magára vállalta a merényletet, de később az Iszlám Állam is ugyanezt tette.

Az Arab-félsziget déli országában 2011 óta van polgárháború közeli helyzet, ami miatt közel 300 ezer ember menekült Szomáliába. A térségben egy Szaúd-Arábia és az Egyesült Államok vezette koalíciós erő próbálja fenntartani a rendet.

Rovatok