Index Vakbarát Hírportál

Elfajult rablótámadás vezetett túszejtéshez egy francia kisvárosban

2015. november 24., kedd 22:06 | aznap frissítve

A terrortámadásokról szóló percről percre tudósításunkat erre találja >>>

A francia-belga határ mellé, Roubaix-ba nagy erőkkel vonult ki kedd este a francia rendőrség, ahol egy benzinkút mellett túszejtés történt. Eleinte azt lehetett tudni, hogy a benzinkúton történt a túszejtés, később kiderült, hogy egy házban Roubaix szélén.

Az első hírek szerint kalasnyikovval felfegyverkezett támadók ejtettek túszokat. Viszonylag gyorsan kiderült, hogy nem a november 13-ai terrortámadásokhoz van köze az eseménynek, hanem egy rablótámadásról van szó.

Később hivatalosan is megerősítették, hogy egy elfajult rablótámadás miatt vonultak ki a rendőrök. A támadók egy családot ejtettek foglyul a benzinkút épületében.

A sérültek számáról és a leadott lövésekről nincsenek egyértelmű információk. Kedd este tízkor még nem lehetett tudni, hogy pontosan hány támadóról van szó.

„Még tart a rendőrségi akció, miután túszokat ejtettek a támadók. Több lövést is leadtak, a környéket lezárták. Egy bankigazgató és a családja lehet a túszok között" - mondták rendőrségi források a Reutersnek.

Este tíz előtt nem sokkal bejelentették a francia hatóságok, hogy a túszokat sikerült kiszabadítani.

Update: A roubaix-i ügyész késő este bejelentette, hogy az egyik túszejtőt a túszszabadítás közben megölték, több másik túszejtő pedig elmenekült.

Rovatok