Index Vakbarát Hírportál

Nemzetközi gyermekpornó-hálózatot göngyölítettek fel

2015. november 25., szerda 14:20

Nemzetközi internetes gyermekpornó-hálózatot göngyölített fel a holland rendőrség, világszerte több száz gyanúsítottat tartóztattak le - jelentette szerdán a De Volkskrant című holland napilap alapján az MTI.

A rendőrségi akciósorozatot - amelynek neve "Kidslove", azaz "Gyermekszeretet" - az amerikai Szövetségi Nyomozó Irodával, az FBI-jal közösen indította a holland rendőrség, a hadművelet tizennyolc hónapja tart, s eddig háromszázhárom embert tartóztattak le, elsősorban Ausztráliában, Kolumbiában, és Dél-Koreában.

A felszámolt internetes honlap - melynek nevét a rendőrség nem hozta nyilvánosságra -, egyike volt a világ legnagyobb gyermek-pornós szájtjainak. "Legalább százhat áldozatot sikerült azonosítani, elsöprő többségük tizenkét éven aluli gyermek" - idézi a lap a holland rendőrséget. 

Az ausztrál rendőrség tartóztatta le a pedofil pornós honlap vezetőjét, még 2014. júniusában, az dél-ausztráliai Adelaide városában. A harminchárom éves Shannon M.-et a bíróság harmincöt évig tartó börtönbüntetésre ítélte. Akkor elkobozták a számítógépét, s a rendőrség az ő személyazonosságával jelentkezett be és "beszélgetett" a honlapon a többi pedofillal. Így sikerült azonosítaniuk a pedofil-hálózat résztvevőit.

Az idén júniusban a kelet-hollandiai Almelo városban letartóztatták az Erwin van den B. néven említett, harminchét éves holland férfit is, akit a hálózat európai vezetőjeként azonosítottak, ám csak tizennyolc hónapi börtönbüntetésre ítélték. A bíróságnak ugyanis nem sikerült rábizonyítania, hogy  részt vett pornográf anyagok készítésében is, mint ausztrál társa, Shannon M.

A szóban forgó internetes honlapon háromszázhatvanezer illegális pornókép szerepelt, s több mint negyvenötezer előfizetője volt. Az eddig letartóztatott háromszázhárom  gyanúsított közül ötöt Hollandiában csíptek fülön. A vizsgálat még nem zárult le.

Rovatok