Index Vakbarát Hírportál

Már a Guardian is a migránsokat veszélyeztető kamionosról cikkezik

2015. december 2., szerda 23:24

Egyik napról a másikra híres lett hazájában a Jeddi Árpád Levente, vagyis az a magyar kamionsofőr, aki mintegy negyedórás videót töltött fel a Youtube-ra arról, ahogy Calais-nál jól láthatóan többször is ráhúzza a kormányt az autópálya mentén sorakozó menekültekre – írja a Guardian.

A brit lap a cikkben arról ír, hogy a férfinak már rajongói oldala is van, amelyet már több mint 18 ezer szélsőjobboldali szimpatizáns tetszikelt a Facebookon – ez a szám közben megduplázódott, cikkünk írásakor csaknem 40 ezer lájkolónál tart az oldal.

A Guardian azt is kiemelte, hogy az oldal rendszeresen oszt meg szélsőjobbos tartalmakat, például a kamionos arcát olyan felirattal, amely azt üzeni:

Légy nemzeti hős, taposs a gázra!

Ma volt szerencsénk Jeddi Árpád Leventével telefonon keresztül beszélni...A 86-os buszon ültem amikor beszélgettünk,...

Szerző: Hunfoglalo2015. december 2.

A Hunfoglalo nevő oldalra közben ilyen kommentárok érkeznek:

ÁRPI NAGYON RAJ VAGY!!!!! CSAK ÍGY TOVÁBB!!!!

Ahogy korábban írtuk, pár nappal ezelőtt Jeddi Árpád Levente ellen az V. kerületi Fidesz tagja, Tényi István feljelentést tett , amiért a közúti közlekedés szabályainak megszegésével mások életét és testi épségét közvetlen veszélynek tette ki. A férfi szlovák munkáltatója egyébként már korábban is kérte az alkalmazottját, hogy ne tegyen közzé magán-, illetve politikai véleményeket a neten, miközben dolgozik, különösen akkor ne, amikor a cég kamionjait vezeti közben.

A sofőr az Origónak azt nyilatkozta, nem örül a feljelentésnek, de kész megvédeni magát a bíróság előtt is. A kamionos cselekedete ellen nemrég egyébként Dopeman is felszólalt, amire Jeddi a saját Facebook-oldalán, nyilvános posztban reagált:

Kedves Dope!Engedd meg, hogy szavaiddal részben egyetértsek. Viszont abból amit elmondasz is nyilvánvaló a számomra is ...

Szerző: Jeddi Árpád Levente2015. december 2.

Rovatok