Index Vakbarát Hírportál

Nadrágjában próbált 51 teknősbékát átcsempészni az amerikai határon

2015. december 2., szerda 05:34

Tíz év szabadságvesztésre ítéltek egy kanadai férfit, aki 51 teknősbékát próbált meg nadrágjában átcsempészni az Egyesült Államokból Kanadába és Kínába - írja az MTI.

A kanadai állampolgársággal rendelkező  Kaj Hszü-t még tavaly nyáron tartóztatták le, amikor az amerikai Detroitból a kanadai Windsorba próbált belépni, de a kanadai hatóságok feltartóztatták, és élő teknősbékákat találtak a lábához ragasztva.

A huszonhét éves férfi bűnösnek vallotta magát hat vádpontban, köztük több mint ezer teknősbéka csempészésében, illetve annak kísérletében. Hszü a teknősbékákat neten rendelte meg állatkereskedésektől, majd Kanadából az Egyesült Államokba utazott, hogy ott átvegye őket, majd Ontarióba, onnan pedig Kínába szállítsa őket.

Sara Woodward helyettes michigani államügyész elmondta, hogy Hszü rendszeresen csempészett 30, 80, illetve 125 ezer dollár (35 millió forint) értékű teknősszállítmányokat. Kínában ezek a teknősök kétszer-háromszor annyit érnek, mint amennyiért az Egyesült Államokban beszerezte őket.

Rovatok