Index Vakbarát Hírportál

Trump megtiltaná a muszlimok beutazását Amerikába

2015. december 7., hétfő 22:59

Átmenetileg megtiltaná a muszlimok Amerikába utazását Donald Trump, az egyik republikánus elnökjelölt, írja a The Hill. Egy mostani kampánynyilatkozatában a muszlim bevándorlás és beutazás teljes leállítását ígéri, ameddig az ország vezetői nem tudják megmondani, hogyan kell kezelni a mostani problémát.

A nyilatkozat szerint a nagy számban vannak olyan muszlimok, akik gyűlölik Amerikát, ezért egyáltalán nem szabadna beengedni ilyen vallású embereket az országba. Trumpnál nem kérdés, hogy a muszlim többség gyűlöletet érez az Egyesült Államok iránt, de azt még később kell eldönteni, hogy ez az ellenkezés miből fakadhat.

Ameddig nem tudjuk megtalálni és megérteni a probléma forrását, addig nem lehet az országunkat kitenni a kizárólag a dzsihádban hívő, mások életét semmibe vevő emberek támadásainak

- áll Trump nyilatkozatában.

Donald Trump mai nyilatkozata előtt öt nappal történt újabb fegyveres támadás az amerikai San Bernardinóban, amiben 14-en meghaltak, 21-en pedig megsebesültek. A két elkövetőről azóta kiderült, hogy muszlimok és az Iszlám Állam követői voltak.

Többen is megszólaltak azóta Trump kijelentéseivel kapcsolatosan, és szinte minden párttársa és ellenfele elutasítóan reagált a kirekesztő javaslatra a CNN szerint. Chris Christie, New Jerseny kormányzója szerint ilyeneket csak tapasztalatlan emberek mondanak, olyanok, akik azt sem tudják miről beszélnek. Trump egyik nagy riválisának számító Ted Cruz csak annyit közölt, hogy neki nem ez az irányelve, de John Kasich ohiói kormányzó egészen odáig ment, hogy

az ilyen megnyilvánulások miatt is alkalmatlan Donald Trump arra, hogy elnökként vezesse az országot.

De Trump másik vetélytársa, Jeb Bush se tudta többre vélni Trump kijelentését, minthogy a jelölt megzavarodott és teljesen komolytalan volt ezen kijelentése.

Rovatok