Index Vakbarát Hírportál

Nem felejtette valamelyik repcsijét Kuala Lumpurban?

2015. december 8., kedd 22:46

A reptereken elég nagy számban gyűlnek össze elvesztett tárgyak, kisebbek is, nagyobbak is. Nem kivétel ez alól Kuala Lumpur reptere sem, ahol egy ideje ide-oda toligálnak három Boeing 747-est, nem találják a gazdáját, írja a Bloomberg.

Ezt a kerülgetést elégelték meg most a maláj reptéren, ezért feladtak egy hirdetést a helyi lapban, hogy előkerítsék a tulajdonost. Külön felhívták a figyelmet egy 1996-os rendelkezésre, amely szerint ha 14 napon belül nem jelentkezik senki a repülőkért, joguk van értékesíteni őket.

A 747-esek közel 40 éve álltak szolgálatba, a magányosan szomorkodó 747-200-as típust már nem is kapni. Utódja, a 747-8 Freighter viszont a Boeing második legdrágább gépe, listaáron 380 millió dollárt kérnek érte.

De hogy fordulhat elő, hogy nem ismerik a gépek gazdáját? A reptér szóvivője szerint már egy éve útban vannak nekik a repülők, de hiába kérték  tulajdonost, vigye el, az nem reagált a megkeresésekre. Ennek valószínűleg a sok céget és légitársaságot érintő bonyolult tulajdonosi, bérbeadói és üzemeltetői viszony az oka.

Rovatok