Index Vakbarát Hírportál

A nevadai képviselőnő kinyírná a menekülteket

2015. december 9., szerda 07:47

Bizarr családi fotójával már bizonyította Michele Fiore, hogy kedveli az ultraradikális megoldásokat, de a karácsonyi képeslapon gyerekeit is felfegyverezve mutogató nevadai képviselőnő olyan nyilatkozatot nyomott le, amivel még talán Donald Trumpot is zavarba hozta volna. Bár az is lehet, hogy ez csak újabb ötletet ad a republikánus elnökjelöltségért az élbolyban küzdő médiamilliárdosnak, aki radikális iszlamofóbiára építi fel kampányát, egyelőre eredménnyel.

Fiore azonban magasra tette a lécet rádióműsorában tett kijelentésével, amit most kapott fel az amerikai sajtó.

A republikánus képviselőnő azt magyarázta el, miért nem írta alá a nevadai republikánusok kezdeményezését, amely megtiltja, hogy menekülteket kelljen az államnak befogadnia. (Eddig 31 állam tett hasonló nyilatkozatot, ezzel próbálva gátat szabni Washingtonnak, hogy növelje a menekültek befogadására vonatkozó kvótát, ami így is csak pártízezres a 300 milliós országban.)

A látszólagos ellentmondás magyarázata rém egyszerű. Nem megtiltani kell a bejövetelüket, hanem meg kell ölni mindet.

„Párizsba mennék és magam lőném fejbe őket” – ez még csak a 130 halálos áldozatot követelő merénylet elkövetőire vonatkozna, de Fiore így folytatja: „Nem békélek meg a terroristákkal és a szíriai menekültekkel. A megoldás, hogy ólmot eresztek béléjük a szemükön keresztül , hogy így vessek véget a nyomorult életüknek. Ezzel már ki tudok egyezni” – mondta a 45 éves politikus, aki nem mindenben ennyire radikális. Nevadában ő volt az egyetlen republikánus, aki támogatta a marihuána legalizálását és az azonos neműek házasságát. Utóbbinak személyes okai is vannak: édesanyja vállaltan leszbikus volt, aki Brooklynban nevelte a lányát, ahol nem voltak szokatlanok a melegfelvonulások.

Azon azonban nem lehet csodálkozni, hogy a rádióban ilyen könnyedén eleresztette magát a nyilatkozattal: „Politikailag száz százalékban inkorrekt vagyok és kimondom a csúnya szavakat is.”

Több ez a píszí megtagadásánál?

  • 2312
    Felelősségre kell vonni a nyilatkozatért, amely veszélyes tendenciát jelez
  • 1975
    Igaza van, de csak dumál, nem veszélyes a nő
  • 1412
    Csak hülyeségeket dumál, nem veszélyeztet senkit

Rovatok