Index Vakbarát Hírportál

Ted Cruz szerint a klímaváltozás csak egy balos teória

2015. december 9., szerda 19:46

Ted Cruz texasi republikánus szenátor szerint a klímaváltozás csupán egy minden tudományos alapot nélkülöző baloldali teória, amelynek célja, hogy a kormányok kiterjesszék az ellenőrzésüket a gazdaság és különösen az energiaipar felett, írja az MTI.

Az ultrakonzervatív Cruz szerint az éghajlatváltozásról folyó vita során a politikusok és a közpénzekből támogatott tudósok gyakran figyelmen kívül hagyják a tudományosságot, a tényeket pedig politikai ideológiával helyettesítik.

Korábban a liberálisok és bizonyos tudósok azt mondták, hogy a klíma lehűlőben van, de a tények megcáfolták őket. Ezért ugyanezek a baloldaliak és néhányan ezek közül a tudósok közül megváltoztatták a lehűlésről szóló elméletüket, és felmelegedésről kezdtek beszélni.  Majd harmadszor is megváltoztatták a nézeteiket, mert van egy probléma: a tudományos tények nem támasztják alá a globális felmelegedést.

– mondta az NPR-nek Cruz, aki a republikánusok egyik potenciális elnökjelöltje.

A politikus ezután így folytatta:

Most már klímaváltozásról beszélnek, ami egy tökéletes áltudományos elmélet egy kormány számára, hogy kiterjessze a hatalmát. Miért? Azért, mert ez egy olyan elmélet, amelyet soha nem lehet megcáfolni. Ugyanis akár melegszik, akár lehűl, akár párásabbá válik, vagy épp szárazabb lesz, a klíma mindig változik.

Rovatok