Index Vakbarát Hírportál

Újabb párizsi merénylőt azonosítottak

2015. december 9., szerda 09:01

Azonosították a 130 halálos áldozattal járó párizsi merénylet harmadik öngyilkos támadóját, aki társaival a Bataclan színház koncertjén hajtotta végre az akcióját, 90 embert megölve. A maradványok alapján kiderült: a férfit Fouad Mohamed-Aggadnak hívták és Strasbourgban élt – írta a BBC francia lapokra hivatkozva.

A 23 éves férfi francia állampolgár volt, és hasonlóan szintén francia állampolgár merénylőtársaihoz, a 29 éves Omar Ismail Mostefaihoz és a 28 éves Samy Amimourhoz ő is megjárta Szíriát, még 2013-ban. Egy olyan csoporttal tért vissza, amelynek néhány tagját akkor őrizetbe vették, de őt nem. A három merénylő a Bataclannál támadt, míg a többi fegyveres Párizs további öt helyszínén robbantott és lövöldözött. A Bataclannál egy merénylőt sikerült lelőni, a másik kettő a lövöldözés után felrobbantotta magát.

Animourt 2012-ben már felelősségre vonták terrorista gyanú miatt, miután kiderült, hogy Jemenbe akart menni, hogy csatlakozzon az ottani fegyveresekhez. A férfi azonban ezután eltűnt a hatóságok elől, nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben ellene.

Mostefai 2010 óta volt a szélsőséges terrorista kapcsolatokkal gyaníthatók listáján. Korábban egy bankban dolgozott.

A merényletek megszervezésével vádolt belga állampolgárságú, marokkói származású Salah Abdeslamot a rendőrség továbbra is keresi.

Rovatok