Index Vakbarát Hírportál

Robbanószereket gyárthatott a Genfben elfogott két szíriai férfi

2015. december 12., szombat 17:58 | aznap frissítve

Vádat emeltek szombaton az ellen a két szíriai származású férfi ellen, akiket még pénteken fogtak el, miután robbanószerek nyomaira bukkantak az autójukban, írja a CNN.

A két férfiról azt feltételezik a hatóságok, hogy robbanószereket vagy mérgező gázokat állítottak elő, tároltak, és szállítottak, írja a Le Tribune du Geneve. A két férfi megsérthette azt a tiltást is, ami az al-Kaidára és az Iszlám Államra vonatkozik Svájcban, de az nem derült ki, hogy ez miben merült ki pontosan.

Ennél több információt csak később osztanak majd meg a hatóságok a most indult új eljárásról.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy a hatóságok legalább két olyan embert keresnek a városban, akik közvetetten kapcsolatba hozhatók a párizsi támadókkal. Azt egyelőre nem tudni, hogy a most elfogott két férfinak van-e köze a keresett emberekhez.

Terrorriasztást is bejelentett Genfben Svájc elnöke, Simonetta Sommaruga péntek este, miután állítása szerint egy másik állam titkosszolgálatától azt az információt kapta Svájc, hogy az Iszlám Államnak terrorista sejtje lehet a városban. A BBC szerint arra nem utal semmi, hogy a sejt támadást is tervezne.

A Le Temps napilap rendvédelmi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az amerikai titkosszolgálat Genfben, Chicagóban és Torontóban azonosított terrorista sejteket, a rendőrök pedig négy férfit keresnek, akiknek a képét már megkapták a rendőrök.

Rovatok