Index Vakbarát Hírportál

Tizenegy sebesült a legújabb jeruzsálemi gázolásos merényletben

2015. december 14., hétfő 18:03

Tizenegyen megsebesültek egy jeruzsálemi buszmegállóban - köztük egy másfél éves gyerek - egy gázolásos merényletben, a palesztin támadót lelőtték - közölte az MTI. A kisgyerek és egy hatvanöt éves asszony közepesen, kilencen könnyebben sebesültek meg a város bejáratánál egy buszmegállóban várakozva, amikor a kelet-jeruzsálemi Bét Hanina nevű lakónegyed egy palesztin lakosa gépkocsival szándékosan közéjük hajtott.

A helyszínen tartózkodó, és a merénylővel végző civilek és biztonságiak lélekjelenléte egy nagyobb merényletet akadályozott meg, mert a kocsiban egy baltát találtak, amivel minden bizonnyal izraeliek életére tört volna a támadó.

Izraelben és a palesztin területeken már harmadik hónapja szinte napi rendszerességgel ismétlődnek a hasonló támadások, valamint az összetűzések az izraeli rendfenntartókkal.

A támadások kiváltó oka a palesztin hivatalos és közösségi médiában megjelent feltételezés volt, hogy az izraeli kormány megpróbálja megváltoztatni a látogatási rendet Jeruzsálem óvárosában a Mecsetek terén. Izrael szerint az erőszakcselekményeket palesztin vezetők nyilatkozatai is szítják, míg palesztin források szerint a támadások hátterében az elkeseredettség áll, hogy elveszni látják a reményt egy önálló palesztin állam létrejöttére.

Rovatok