Index Vakbarát Hírportál

Zsidózott, majd megütött egy zenészt egy erdélyi magyar politikus

2015. december 14., hétfő 15:12 | aznap frissítve

Szombat éjjel rátámadtak Márkos Albertre, az Argo nevű budapesti székhelyű zenekar csellistájára Sepsiszentgyörgyön. Egy telt házas koncert után a zenekar nagybőgőséhez odalépett Toró Tamás, az Erdélyi Magyar Néppárt brassói helyi tanácsosa, aki a helyiek szerint már többeket inzultált aznap ittasan. A nagybőgős zsidó származására tett nem feltétlenül politikushoz illő megjegyzéseket, amire Márkos odalépett, és szólt neki, hogy azonnal hagyja abba a zenész sértegetését.

Egy minimális szóváltás követte, ami alatt az is elhangzott, hogy Toró politikus, és neki hatalma van, bármit el tud intézni. Toró akkor ütötte meg Márkost, amikor a kedélyek már épp csitultak volna. Az ütés kitörte szemfogát és az ahhoz kapcsolódó hidat. 

Megkerestük Márkos Albertet, aki még nem tudja, hogy tesz-e feljelentést. Elmondta, hogy körülményekhez képest jól van, de erős fájdalmat érez a kezén és az arcán, ami jelentősen megnehezíti a jelenlegi felkéréseinek teljesítését.

Toró Tamást nem sikerült utolérni, de a Krónika Online-nak azt nyilatkozta, önvédelemből lökte el Márkost, aki ittas volt, és beesett a székek közé, akkor törhetett ki a foga. „Nem is tudtam, ki, hiszen a koncerten nem is vettünk részt, egy másik rendezvényről érkeztünk. Két részeg férfi kötekedett, a velem lévő hölgyek több ízben visszautasították a közeledésüket, majd Orbán-bérencnek, mocskos RMDSZ-esnek neveztek, és azt fejtegették, hogy az erdélyieknek nem jár szavazati jog. Amikor egyikük a pulóveremet próbálta letépni, ellöktem” – mesélte az EMNP-s politikus a Krónikának. Toró tagadta, hogy antiszemita megjegyzések hangzottak volna el.

 

Rovatok